Съвети, когато да се прави наемане на кола

Съвети при наемане на кола

  1. Проверете опциите за политиката за гориво

Някои компании за кола под наем ще изискват да върнете колата със същото количество гориво, което е имало в резервоара при вземането. Други поддържат политика за гориво, при която вие, наемателят, трябва да закупите първия резервоар гориво и може да оставите колата празна – в този случай може да няма възстановяване на неизползвано гориво.

Когато компанията за наемане на кола таксува гориво, цената може да е по-висока, отколкото би била на местна бензиностанция.

  1. Възрастови изисквания

В повечето места минималната възраст за наемане е 21 години. Могат да се прилагат допълнителни такси при определени компании за коли под наем за шофьори на възраст под 25 години или над 65 години. Те се определят като по-„рискови“ шофьори.

Ако все още не сте навършили 25 години, но пътувате с придружител, който е, нека той бъде определения шофьор, за да спестите от тази цена.

  1. Допълнителна такса шофьор

Допълнителни такси обикновено се прилагат за допълнителни шофьори. Въпреки това в някои щати и държави съпрузите имат правомощия за допълнителни шофьори по закон. Но трябва да добавите името на допълнителния шофьор към договора, за да направите всички необходими застрахователни искове валидни.

Ако можете да се справите само с един определен шофьор, бихте спестили по $15 на ден. Разбира се, никога не рискувайте водача да се умори, няколко допълнителни долара са нищо, когато става въпрос за вашата безопасност и тази на другите на пътя!

  1. Допълнителни държавни данъци и такси

Имайте предвид допълнителните държавни данъци и такси, които може да се прилагат, ако пресичате държавни граници или влизате в друга държава. И не лъжете къде ще вземете превозното средство, защото ако имате проблем, вероятно няма да бъдете покрити от застраховка!

  1. Откажете GPS (навигационна система)

Ако автомобилната навигационна система е допълнителна добавка, пропуснете я и използвайте приложението Google Maps на телефона си, за да спестите $10-$15 на ден. Направих това при последната си кола под наем от Сидни без никакви проблеми.

  1. Спестете от застраховка

Ако използвате определена кредитна карта, за да платите за колата си под наем, може да не е необходимо да вземете застраховката, тъй като компанията за кредитни карти прави това вместо вас. Попитайте оператора на вашата карта, преди да пътувате, и ТРЯБВА да използвате тази карта, за да резервирате наема.

Освен това се консултирайте с настоящата си автомобилна застрахователна компания, за да видите дали кола под наем в чужбина ще бъде покрита от настоящата ви полица. Отново се обадете на вашия доставчик на застраховка, за да видите дали е необходима допълнителна застраховка. НИКОГА не предполагайте, че сте защитени! Но няма причина да плащате за покритие, което вече имате!

  1. Не използвайте дебитната си карта

Резервирайте с вашата кредитна карта. Не само за допълнителна защита на потребителите и наградни точки, ако това е наградна карта, но компаниите за отдаване под наем са склонни да държат по-голям депозит за използване на дебитни карти и задържането на вашия депозит може да отнеме дни, за да бъде върнато.

  1. Носете собствена детска седалка

Ако пътувате с малко дете, практично ли е да носите собствена детска седалка, за да спестите малко монети?

  1. Питайте за промоции

Отговаряте ли на условията за пенсионери, AAA, кредитни карти и програми за отстъпки или допълнителни оферти? Всички тези отстъпки могат да се добавят и да ви помогнат да намерите евтини коли под наем

  1. Огледайте колата си, преди да потеглите

Направете щателна проверка на вашата кола под наем, преди да напуснете паркинга. Ако откриете повреда, попълнете документацията (получете копие) и направете снимки с телефона си, за да имате печат за час и дата. Не искате да носите отговорност за щети от предишен шофьор.