Полиране на джанти

Първото нещо, на което се обръща внимание при оглеждане на автомобил, е външният му вид

Ярките или блестящите елементи първи привличат погледите, същото важи и за автомобилните джанти и тасове.

Как изглеждат и в какво състояние са, определя колко високо ще бъде оценена привлекателността на автомобила като цяло.

Етапи на почистване / полиране на джантите

  • Шлифоване  или Полиране
  • Как да полирате колела със собствените си ръце
  • Какво ви е необходимо за полиране
  • Технология на работа

Характеристики на полиране на алуминиеви джанти

Всъщност блясъкът на джантите говори не само за красота, но и е индикатор за състоянието на този детайл.

Полираните дискове имат повишени антикорозионни свойства.

Защо е необходимо да се извършва полиране на алуминиеви джанти?

Закупуването на нови дискове или джанти радва собственика. Безупречният им вид остава такъв в продължение на няколко месеца, а след това се получават и стават очевидни случилите се различни дефекти, които се появяват по време на ползването на автомобила. Колелата са склонни към корозия, особено при суров климат и по не най -добрите пътища. Затова се налага да ги почистите, полирате, за да се отървете от драскотини и корозия.

Сплавта, от която са направени дисковете, често е покрита отгоре с боя. Но за да се отървете от стария им вид и похабяване, не е достатъчно да рисувате дисковете отново. В този случай те трябва да бъдат полирани.

За да го изпълните, можете да се свържете с автосервиз, но ако желаете, дисковете могат да се полират сами. Задачата за полиране на джанти на автомобили може да звучи лесна, но всъщност е доста трудна и отнема много време. Въпреки това, много хора предпочитат да го направят сами. Етапи на почистване на джантите Фабричните джанти са покрити със защитен лаков филм, който при изсушаване става толкова твърд, че коефициентът на твърдост надвишава същия показател за сплавта, от която е направен джантата. Съответно е много непродуктивно механичното отстраняване на покритието от диска, поради което се използва специален препарат за отстраняване на боята.