Организацията на сватбените покани

Когато е избран дизайнът на сватбени покани, веднага възниква въпросът как и кога да поканите на сватбата. Тази статия ще разгледа всеки от тези проблеми.

Съвети за организацията на сватбените покани

В днешно време всички сме станали в известна степен заложници на липсата на строга регламентация на много взаимоотношения. По-специално на липсата на правила за сватбата. Например, ако сте живели в Русия през 19 век, нямаше да се сблъскате с въпроса кога, на кого и под каква форма да изпратите покана за сватба. В онези дни тези въпроси бяха строго регламентирани и имаше определен ред в проектирането и разпространението на поканите за сватба. Високото общество, в което всъщност беше прието разпределението на покани за сватба, беше много консервативно. Предпочиташе да се придържа към строго определени правила.

Отпечатване на поканите

Ще бъдете задължени да отпечатате такава покана, като вземете за тази красива хартия в мек зелен, розов или бял цвят със златна ивица около краищата. Шрифтът за печат се желаеше не традиционно черно, а златно. Трябва да запечатате такава покана в затворен плик и да я изпратите без да се проваляте на всички свои роднини и приятели.

Не би трябвало да се заблуждавате и с текста на сватбените покани, тъй като вече има общоприет шаблон, по който той е съставен. Например беше решено той да пише от името на родителите на героите на повода. Освен това на онези родители, в чиято къща ще се играе сватбата.

Днес вие сте свободни да правите каквото искате с организацията на сватбените покани. Но има някои специфични условни стандарти в тази област в наше време. Тъй като поканите за сватба са истинска визитна картичка на предстоящия празник, който определя гостите по специален начин.

Първото нещо, което трябва да вземете предвид при изпращане на сватбените покани, е датата, на която са изпратени. Роднини и приятели, които живеят с вас в един и същи град, трябва да изпращат покани за сватба не по-късно от 2-3 седмици. По-добре е бъдещите гости, които живеят в други градове, да изпратят покана след месец и половина (всички знаем как понякога е сега пощата може да работи). Защо е важно поканата за сватба да не идва в последния момент? По много причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *