Настаняване Вършец

Настаняване Вършец в луксозни стаи с всичко необходимо

Настаняване Вършец

Настаняване Вършец стаи лукс
Настаняване Вършец стаи лукс

Без никакво съмнение най-доброто място за настаняване Вършец е къща за гости Панорама 3D. Там ще намерите най-луксозно обзаведените стаи Вършец в целия град.

Настаняване Вършец – семеен хотел Панорама 3D

Панорама 3D е семеен хотел който представлява масивна двуетажна солидна постройка със сутеренно ниво. Той е с капацитет от деветнадесет места за посетители. Първият му етаж е организиран със сутеренното ниво, входно антре, предверие със стълба към второто ниво. Пред стълбата, към предверието е тоалетната с мивка. Предверието е свързано и с разположената в югозападната част в етажа трапезария. Там са организирани 22 места за изхранене. На три стъпала от трапезарията е кухнята, която е разположена в северозападната част на първи етаж. С прехода между голямата трапезария и кухнята с кухненските шкафове преминава в бар-плот.

В североизточния ъгъл на просторната трапезария е проектирана огормна ъглова камина. Тя служи и за параван, който скрива подхода към разположените в северо източната част на първия етаж две комфортни спални помещения.

Настаняване Вършец стаи

Всички спални разполагат с просторни самостоятелни бани към тях. Височината на трапезарията е над три метра. Висчоината на кухнята, килера и всички спални помещения е минимум два метра и шестдесет сантиметра. От трапезарията има предвиден директен излаз към верандата през двукрила остъклена врата. Верандата е покрита изцяло  с просторна тераса която е на втория етаж на семейния хотел. Има и долепен до нея малък навес. От там се открива невероятен панорамен изглед към целия град и към трите най – големи върхове на Западна Стара планина. Върховете са: Ком, Миджур  и Тодорини кукли. От тази невероятна панорама, която се открива от семейния хотел Вършец идва и името: Панорама 3D.

В непосредствена близост до вратата от към верандата е изградено и огнище. До огнището, под навеса гостите може да похапнат и на разположената там маса за хранене с десет места. Под колоните има още три маси с по четири места. В северна част на верандата има стулба с която се свързва теренната площадка около къщата.

До 2 етаж на семейният хотел Вършец може да се достигне по трираменна стълба, която излиза в просторната дневна над трапезарията. В средата на дневната има няколко къта за сядане. Местата за отдих са разположени по такъв начин, че да имат поглед към невероятната панорама, разкриваща се през остъклените витрини на южната и западната страни на дневната. Отпред, по цялата дължина има проектирана огромна тераса. Тя е частично покрита с дървена пергола. Източната част от дневната, се е образувала в пространствена ниша при стълбата. Има и обособен интернет кът с две работни места. В северната и североизточната част на етажа са разположени и другите три спални помещения. Всяка от тях е със самостоятелна баня.

Семейният хотел за настаняване Вършец – Панорама 3D

е проектиран и изграден по всички съвременни изисквания на Европейския съюз. Хотела освен луксозните стаи за настаняване си има: голяма веранда, оборудвана със столове и маси за двадесет гости, голямо огнище със скара, Кухненският бокс е оборудван с: шкаф с мивка, Има два хладилника с фризери, печка с голяма фурна и плот с котлони, микровълнова, кана за гореща вода, цялата необходима посуда – Чаши за безалкохолно, вино, ракия, бира, кафе; малки и големи вилици, малки и големи лъжици, малки и големи ножове, всякакви размери тигани, тенджери, купи за салата, тави,  кани.

Голяма трапезария: с една маса за десет човека и три маси за по четири човека, 42″ телевизор, много бърз безжичен интернет, бар плот с два стола, камина на дърва, СОТ. Петте голeми спални, като всяка е с баня и тоалетна, по два броя кърпи малка и голяма на човек с тоалетна хартия, с течен сапун, с душ кабина, с разтегателен диван за двама, с гардероб, с тоалетка. Обширната тераса на втория етаж е с кресла, с маси и със столове от естествен ратан. Отоплението е осигурено от котел на твърдо гориво. Има два бойлера от по двеста литра.

Настаняване Вършец – полезна информация

Полезна информация за град Вършец може да намерите и в Уикипедия, свободната енциклопедия.

Вършец е град в Северозападна България. Град се намира в Монтанска област в близост до общински град Берковица. Вършец е административен център на общината – Вършец.

Вършец е  разположен:

  • в подножието на Тодорини кукли един от най-хубавите върхове в България;
  • в подножието на северните склонове на Стара планина;
  • в южната част на голяма Вършецка котловина;
  • разположен е по поречието на река Ботуня.

Вършец се намира на осемдесет и девет километра северно от столицата ни София. На тридесет и три километра е южно от областния център град Монтана. На тридесет и три километра западно от град Враца и на приблизително осемнадесет километра югоизточно от град Берковица.

Геоложкото и географското разположение на Вършец го определя като климатичен СПА курорт. Той е известен най-вече с топлата си минерална вода и мекия планински климат. Климата създава невероятни благоприятни условия за провеждане на ефективно балнео климато лечение и профилактика.
В това курортното селище живеят малко над шест хиляди жители по данни от регистрация по настоящ адрес считано към 15.03.2016 г.

В града се намира и вторият по големина на целия Балкански полуостров естествен природен парк. Той е единствено след Борисовата градина в  град София. В центъра му се намира и красивата местност Иванчова поляна.

Вършец история

Вършец възниква като град около минерални извори като неговата история е свързана основно с балнеолечението и профиилактиката.

Още през шестнадесети в турски документи се намират данни, че Вършец съществува под името си Виришниче. За рожденна дата на курорта Вършец се смята 1850 г. Тогава Димитър Лучков вършечанинът е излекуван с минерална вода. Първата държавна минерална баня в града е построена през 1910 г. Неин управител е д-р Д. Иванов. През 1930 година се строи още една баня, защото само една не е достатъчна за всички лекуващи се болни. Тя е значително по-голяма, която е построена в античен стил и се нарича – Нова баня.

Построени са множество вили и хотели, които са наредени от двете страни на Алеята на чинарите. В началото на миналия век в центъра на града е изградена и Слънчева градина. През онези години с непрестанното застъпничеството на Дамян Иванов курорта Вършец се сдобива и с вторият по големина изкуствен парк в България. Той е на второ място след Борисовата градина. Парка е разположен на площ отблизо осемстотин декара предимно с борови насаждения и някои специално пренесени екзотични видове. Прокаран е и специален оросителен канал.

Вършец е обявен за град през 1964 година с Указ № 546 на Президиума на Народното събрание.

Още полезна информация за това как да намерите най-добрите места за настаняване Вършец и други приказни кътчета в България, може да прочетете в нашите специализирани категории:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *