Йога медитация защо пък не

Йога медитация защо пък не я практикуваме, интересни причини от професионалните йога инструктори по медитацияyogasofia.com

Йога медитация

5 причини да не медитирате

Вместо да се чувствате зле, че не медитирате, защо просто не потвърдите, че това не е за вас веднъж завинаги? Ето 10 причини, поради които можете да бутнете възглавницата до бордюра, да маркирате снимките си #dontneedmeditation и да направите нещо по-добро с времето си.

Всичките ви взаимоотношения са хармонични

Нямате обиди и обиди. Всяко взаимодействие е честно, открито и ясно. Ако може би това не е напълно вярно, практиката за медитация на състраданието е чудесно място за идентифициране на тесни места в сърцето и ума, разплитане на стари рани и изчистване на свежи, преди да залепнат.

Никога не се разсейвате

Никога не сте чели няколко страници и се чудите какво, по дяволите, сте прочели току-що. Никога не сядате на работа и в крайна сметка гледате видеоклипове с котки. Ако го направите, не сте сами. Практиките на съзнателна медитация ни канят да играем с фокусиране на вниманието си и следователно да станем по-осъзнати кога умът ни е блуждал. Това самосвидетелство, понякога наричано мета-осъзнаване, подобрява умението ни да привличаме вниманието си обратно към задачата.

Целият ви живот има смисъл и цел

Не само основната ви работа, но и ангажираността във всички привидно ежедневни задачи на живота. Като чинии и пране, се чувства интегрирана във вашето същество. Пътят на бодхисатва и медитациите, предназначени да култивират бодхичита, събуден ум, директно ни свързват с много мощния призив да помогнем за облекчаване на страданието за всички същества.

Вашите действия, реч и мисли съвпадат

Правите това, което казвате, и казвате каквото мислите. Няма несъответствия между трите. Практиката на медитация ни помага да осъзнаем къде сме в противоречие в себе си и какви стъпки може да се наложи да предприемем. За да намалим неефективността от това да не сме в един и същи екип вътрешно.

Никога не се чувствате тревожни

Никога не сте хванати в буря от високо ниво на стрес, обсебване на всеки детайл и толкова претоварени, че чувствате, че не можете да дишате. Клинично е доказано, че медитацията помага за създаване на усещане за мир и лекота дори при много реални трудности.

Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО