Използване на строителните отпадъци

Строителните отпадъци винаги са били на фокус и обсъждани.

Най-често се използват за полагане на дълбока основа, за да се спести бетон и цимент. Тоест, първоначално ямата е напълно покрита със строителни отпадъци, след което се пълни с фундамент. В този случай е възможно да спестите около 100 хиляди рубли на 100 кубически метра бетон. Но в същото време качеството на дървената строителна възглавница не се влошава.

Строителните отпадъци могат да бъдат закупени директно от строителни фирми, както и от тези собственици на жилища, които наскоро са извършили ремонти. Между другото, много от тях са готови да продават строителни отпадъци безплатно (разбира се с пикап, разбира се).

Повече за използване на строителните отпадъци

В същото време използване на строителните отпадъци от асфалт често се използват при поставянето на паметници, както и за укрепване на възглавницата. Тоест, използвани и повредени се изсипват под основния слой асфалт. Основното му предимство е, че не се свива с времето, не се притиска и следователно няма да има пропадане на пътната настилка. Новият асфалт често се притиска при продължителна употреба, което причинява по-нататъшно унищожаване на пътната настилка.

Бетонните пък строителни отпадъци все още понякога се използват при подреждането на военни учебни площадки за защита на обучаваните. Счупеният бетон се използва и като удароустойчива възглавница – куршум няма да рикошира от него.

Трябва да се отбележи, че стоманобетонните строителни отпадъци често преминават към последваща преработка, от която отново се получава желязна армировка. Достатъчно е да блеснете бетон и да нанесете няколко мощни удара върху него, тъй като той веднага ще разлети на много малки парчета. И монтираното желязо няма да се повреди.

Битумните строителни отпадъци се използват и в промишлени съоръжения, където помещенията и пещите на открито се отопляват по този начин. Те също могат да бъдат рециклирани за производството на гипс, но в този метод за обработка на строителни отпадъци се използва рядко, поради високата му цена, както и малкото налично количество отпадъци.

Между другото, строителните отпадъци от сухото строителство, също понякога се допускат за отопление или се „усвояват“ в картон от рециклирани материали, използвани от спедиторите за получаване на евтини опаковки.

Ние сме фирма Зашеви Транс ООД, ул. Орчо Войвода 8, Овча Купел, София.

Телефон за контакт: 0898-450-631.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *