Защо да изберете кръгъл килим за вашия дом

Чудили ли сте се защо сте привлечени от кръгли форми повече, отколкото от други? На елементарно ниво кръговете са представителни за хармония и завършеност. Връзката между формите и емоционалната реакция всъщност е много по-дълбока. Кръглите форми са олицетворение на надеждност и комфорт, предизвикващи усещане за спокойствие, релаксация и мир. Окото е привлечено от закръглени извивки безпроблемно, елиминирайки нуждата от резки движения на очите и успокоявайки ума.

Правилните форми обаче имат обратен ефект.Тези груби линии са по-трудни за обработка на мозъка. Докато и кръглите килими, и овалните килими имат способността да трансформират всяка стая. Първо трябва да разберем ефекта на извивките върху вътрешното жилищно пространство.

И така, защо кръглите форми са толкова желани за окото?

Науката има отговора. Смята се, че нашето предпочитание към кръгли форми произлиза от еволюционната адаптация на мозъка да обръща повече внимание на гладките и извити линии. Именно това правят кръговете по-удобни и приветливи за окото. Изследователите са провели различни проучвания, които потвърждават, че мозъчната активност е по-висока, когато хората са в стая, пълна с кръгли предмети. Като цяло тези стаи са оценени като по-красиви от мнозинството участници.

Колко важно е да изберем кръгъл килим

И така, колко важни са кръглите форми в интериорния дизайн и как можем да приложим това? Независимо дали декорирате нов дом или искате да промените съществуващия си декор, не забравяйте да вземете предвид формата, както и цвета и текстурата. Както вече знаем, формата може да има сериозен ефект върху атмосферата, която се опитвате да създадете в стаята, помагайки да привлечете погледа около пространството и да отвлечете вниманието от грубите ъглови черти. Ако искате да внесете усещане за спокойствие и регенерация в стаята си, не търсете повече от един от нашите кръгли килими.

Извитият килим е идеалният пример за елемент от интериорен дизайн, който може да трансформира цялостното усещане на вашето пространство. Тези кръгли килими се използват най-добре в дневни и спални, за да насърчат усещането за спокойствие, но спокойните и положителни вибрации, които допринасят, могат да работят успешно във всяка стая от вашия дом. Ако се интересувате от духовния поток от енергия, Чи, известен също като енергиен поток, се движи в кръгово движение. Кръглите килими позволяват на Чи да тече свободно във вашето пространство, създавайки балансиран Фън Шуй във вашия дом. Внушаващи хармония и единство, килимите с кръгла площ и овалните килими могат да се използват за омекотяване на суровите и студени интериори.

Още по темата „Защо да изберете кръгъл килим за вашия дом“ тук.