Видове гаражни врати – обзор

Сгънати гаражни врати

Тази вид гаражни врати са сгънати като акордеон. Вариантите тук са два. Те могат да бъдат сгънати както нагоре, така и настрани. Между секциите отгоре, отдолу и отстрани са инсталирани уплътнения. Секциите обикновено са направени от метални листове. Най-често използваният тип врата е, при която секциите са сгънати и след това закрепени под входния отвор.

По-рядко се монтират гаражни врати, които се сгъват отстрани, защото намаляват ширината на входа. Сгънатите гаражни врати имат три крила, които се отварят на 90 и 180 °. При завъртане на 90 ° крилата на гаражната врата заемат част от педя.

Видове гаражни врати

Сега има и друг тип сгъната гаражна врата: 3 и 4-крилна.

Средните листа на гаражната врата могат да се наслагват върху крайните при отваряне, те са прикрепени към крайните капаци с ключалки. Тези клапи, сгънати заедно, могат да се завъртят на 180 ° заедно в отворено положение и по този начин напълно да се изчисти отвора. Когато крайните крила са фиксирани, крилото означава, че играе ролята на люлееща се врата. Ако е инсталирано електрическо задвижване, клапите се отварят навътре.

Предимства на този вид гаражни врати: Отварянето на клапата хоризонтално изисква по-малко пространство от люлеещите се порти, като по този начин се пести място. Вертикалните порти спестяват място пред гаража; не се изисква снежен просвет за влизане в гаража;

Уплътненията осигуряват термична защита на помещението;

Можете да монтирате и прозорците на крилата.

Какви са недостатъците, които има този тип гаражна врата :

Необходимо е допълнително пространство – до 0,5 м в гаража със сгъваеми порти;

Ниска надеждност – дизайнът не е твърд, поради няколко крила, не е устойчив на удари.

Цената на стандартните сгъваеми гаражни врати (без прозорци) с ширина 3 м и дължина 2,5 м: от 300 долара и нагоре. Този модел изглежда добре, има своите преимущества, както и слаби места.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *